Navigare prin tastatură
Blocare animații
Titluri subliniate
Tonuri de gri
Culori inversate
Linkuri subliniate
Mărire
Cursor negru
Cursor alb
Text: Mic Mediu Mare
Resetare
Închide

Lăcătuș electrician

Lacătuș-electrician la repararea utilajelor electrice, termen de studii 1 an

Un lăcătuș-electrician la repararea utilajelor electrice  este un lucrător care instalează, reglează, controlează și întreține, precum și repara echipamentele electrice.

Nu este ușor să fii lăcătuș-electrician, pentru că progresul nu se oprește, apar din ce în ce mai multe inovații și dispozitive tehnice mai complexe. Pentru a lucra ca lăcătuș-electrician, trebuie să ai un mare bagaj de cunoștințe, începînd de la echipamentul folosit pentru a controla funcționarea aparatelor electrice până la construcția dispozitivelor propriu-zise. Există diverse căi pentru a deveni profesionist, dar vă sugerăm să urmați un curs deplin de lăcătuș-electrician la repararea utilajelor.

Descrierea postului:

Asamblarea schemelor electrice, măsurarea mărimilor electrice, montarea de aparate și accesorii simple, repararea rețelelor interioare și a instalațiilor de iluminat (doze,prize,întrerupătoare,corpuri de iluminat), lucrări de montare, reparare și întreținere a utilajelor de comandă, protecție și a utilajelor electrice de forță, verificarea calității lucrărilor efectuate, acordarea prim-ajutor în caz de accident.

Trebuie să cunoască:

Securitatea și sănătatea în muncă, norme specifice de protecție a mediului înconjurător la locul de muncă, analizarea și executarea schemelor electrice, prelucrarea materialelor pentru lucrările de lăcatușărie, bazele electrotehnicii, exploatarea sculelor, dispozitivelor, verificatoarelor, aparatelor de măsură și control, repararea și întreținerea rețelelor electrice, exploatarea, diagnosticarea și remedierea defecțiunilor la apararele de comandă și protecție, precum și a utilajului electric de forță.